ЦРИС Студиорум
CRPRC Studiorum
17.11.2013 Здравствени политики и менаџментВести

По шести пат ќе се одбележи Европскиот ден за рационална употреба на антибиотиците

По шести пат ќе се одбележи европскиот ден за рационална употреба на антибиотиците. Главни активности оваа година ќе бидат презентација на промотивни материјали за подигнување на свеста и еднодневна тренинг сесија за микробиолози за следење на протоколите и упатствата на ЕУКАСТ.

12.07.2012 НастаниПрограма за човекови права

Настан: Дискусија за индексот на одржливост на ГОи во ЦИЕ и Евроазија – фокус на Македонија

Студиорум и група панелисти/ки ќе ги дискутираат трендовите, успесите и неуспесите, но и предизвиците пред граѓанското општество во регионот, имајќи го 15иот извештај за одржливост на граѓанските организации како основа за дискрусијата.

15.06.2011 НастаниПрограма за човекови права

Покана за конференција: Ефективно политичко учество во локалната самоуправа и рамковниот договор

Студиорум Ве поканува на настанот „Ефективно политичко учество на помалите етнички заедници во локалната самоуправа во Република Македонија – влијание на Охридскиот рамковен договор“ кој ќе се одржи во среда, 22 јуни 2011 година во „ЕУ Инфо центар“ во Скопје од 12:00 до 16:00 часот.

07.04.2008 НастаниЗдравствени политики и менаџмент

Прославен вториот Европски ден на правата на пациентите

Вториот Европски ден на правата на пациентите беше на 18 април 2008 година. Прославата на овој ден во Република Македонија ја организираше ЦРИС Студиорум, како домаќин на настан поддржан од Европската комисија и Мрежата за активно граѓанство од Италија.Page 1 of 11