ЦРИС Студиорум
CRPRC Studiorum
01.10.2017 Новите медиуми и општеството

Повик за трудови за 24-то издание на Списанието за европски прашања „Евродијалог“

24.04.2016 Новите медиуми и општеството

Повик за трудови за дваесет и првото издание на Списанието за европски прашања „Евродијалог“

Центарот за регионални истражувања и соработка „Студиорум“, и Редакцискиот одбор на Списанието за европски прашања „Евродијалог“ објавуваат Повик за трудови за дваесет и првото издание на Списанието за европски прашања „Евродијалог“ На тема: Домувањето и социјалниот развој Рок за поднесување на трудови: 20 мај 2016 година. „Евродијалог“ е публикација на ЦРИС Студиорум, кое се објавува […]

06.10.2015 Новите медиуми и општеството

Повик за трудови за дваесеттото издание на Списанието за европски прашања „Евродијалог“

Центарот за регионални истражувања и соработка „Студиорум“, и Редакцискиот одбор на Списанието за европски прашања „Евродијалог“ објавуваат Повик за трудови за дваесеттото издание. Рок за поднесување на трудови: 20 октомври 2015 година. „Евродијалог“ е публикација на ЦРИС Студиорум, кое се објавува два пати годишно. Списанието има за цел да промовира објективно, критичко и аналитичко размислување […]

21.01.2014 ВестиНовите медиуми и општеството

Центарот за регионални истражувања и соработка „Студиорум“ објавува повик за трудови

Списанието за европски прашања „Евродијалог“ бр. 19
Тематски број за еднаквост и не-дискриминација

20.10.2013 Новите медиуми и општеството

„Ние сме визуелни“: Меѓународна конференција во Амстердам

По низа месеци поминати во договарања, преговарања, безброј мејлови и преводи и збогатени со успешно организираните визуелни работилници, обуките во Амстердам и Нирнберг, многу визуелни дизајни и уште повеќе прекрасни документарни филмови најпосле следи и завршната конференција на „Ние сме визуелни!“. Осмислена како дводневен визуелен настан во изобилството од фестивалски документарни наслови за време на […]

06.09.2013 ВестиНовите медиуми и општеството

YANA: Одбележување на Националниот ден на службата и сеќавањето

„Студиорум“, SWT Алумни Македонија и Младинскиот совет при Американската амбасада во Македонија, поддржани од Американската амбасада во Македонија, ја организираа првата хуманитарна акција како дел од проектот You Are Not Alone (YANA). Целта на акцијата беше да се одбележи 11 Септември – Националниот ден на служба и сеќавање, денот кога американскиот претседател Барак Обама ги повикува младите од целиот свет да им помогнат на сите оние на коишто помошта им е неопходна во каква било форма.

28.06.2013 Новите медиуми и општеството

„ЈутЛИНК“ влегува во втората фаза: Камп за иновација во Сараево

Четиридневниот Камп за иновација којшто се одржа во Сараево, го посетија приближно 110 млади луѓе од шест балкански земји. Поделени во десет помали групи и поддржани од ИТ-експерти, тие два дена тимски работеа за да ги претворат своите проектни идеи во реалност. Завршната церемонија, пак, потврди дека нивниот труд не беше залуден!Page 1 of 3123

©2008-2018 CRPRC Studiorum. Custom WP template developed by manche