ЦРИС Студиорум
CRPRC Studiorum
17.04.2018 Здравствени политики и менаџментHPMВести

„Студиорум” ја потпиша Краковската декларација за јод

Задачи и одговорности за програмите за превенција и таргетирање на нарушувањата од јодниот дефицит На 17 април 2018 година, европски истражувачи од 27 земји, вклучувајќи ја и Македонија, претставена преку “Студиорум” – член на ЕУтироид Конзорциумот, ги презентираа нивните истражувања во однос на нарушувањата од јодениот дефицит во рамките на иновативната иницијатива ЕУтироид финансирана од […]

11.03.2018 Здравствени политики и менаџментВести

Одржана мултисекторска работилница за исхрана во градинките и основните училиштата

Со подобра исхрана на децата до подобро здравје и благосостојба Во организација на Центарот за регионални истражувања и соработка „Студиорум”, со поддршка на ресорните министерства и Фондот на Обединетите нации за деца УНИЦЕФ на 9 март 2018 година беше организирана работилница под мотото „Со подобра исхрана на децата до подобро здравје и благосостојба”. На настанот […]

20.09.2017 НастаниЗдравствени политики и менаџментВести

Студиорум учествуваше на 67от Регионален комитет на СЗО за Европа

67ми Регионален комитет на СЗО Европа, 11-14 септември 2017 г. Будимпешта, Унгарија На 67от Регионален комитет на Светската здравствена организација за Европа (СЗО Европа) кој се одржа во Будимпешта, Унгарија, од 11 до 14 септември 2017 година учествуваа Министрите за здравство и високи претставници од 53 земји-членки на СЗО Европа, како и партнерските организации и […]

06.05.2017 Здравствени политики и менаџмент

Одбележување на 5 мај, Светски ден на хигиена на рацете

5 мај оваа година се одбележа со доставување на промотивни материјали – постери до здравствените установи, со цел доближување на активностите до здравствените работници. Активностите за одбележување на овој ден и изработка на постерите се дел од долгогодишната соработка на Министерство за здравство – Мултисекторска комисија за антимикробна резистенција и канцеларијата на СЗО во земјата, […]

26.11.2016 Здравствени политики и менаџментВести

Активностите за рационална употреба на антибиотици презентирани на Симпозиумот: „Антибиотици..? Да, но НЕ и кај АРИ“

На 18 ноември, како дел од активностите за одбележување на Светската недела за рационална употреба на антибиотиците, во организација на Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група и Медицински Факултет Скопје, Центар за семејна медицинасе одржа Вториот Симпозиум: Антибиотици во примарна заштита „Антибиотици..? Да, но НЕ и кај АРИ“. Настанот се одржа на […]

Здравствени политики и менаџментВести

Одбележување на Европскиот ден и Светската недела за рационална употреба на антибиотици по деветти пат

Одбележувањето на Европскиот ден за рационална употреба на антибиотици – 18 ноември и Светската недела за рационална употреба на антибиотици 14-20 ноември 2016 година, во Македонија беше проследена со низа настани и активности. Во најава на Неделата за рационална употреба на антибиотици, беше организирано предавање на стручниот состанок “Денови на превентивна медицина”, организиран од страна […]

08.10.2016 Здравствени политики и менаџмент

Повик за трудови за дваесет и второто издание на Списанието за европски прашања „Евродијалог“

Центарот за регионални истражувања и соработка „Студиорум“, и Редакцискиот одбор на Списанието за европски прашања „Евродијалог“ во соработка со Националната канцеларија на Светската здравствена организација објавуваат: Повик за трудови за дваесет и второто издание на Списанието за европски прашања „Евродијалог“ На тема: Здравјето и Целите за одржлив развој Рок за поднесување на трудови: 10 ноември […]Page 1 of 912345...Last »

©2008-2018 CRPRC Studiorum. Custom WP template developed by manche