ЦРИС Студиорум
CRPRC Studiorum
02.01.2015 Здравствени политики и менаџментВести

„Имплементација на политиките во електронското здравство во Македонија“ презентирана на конференцијата за е-Здравство во Ротердам

Публикацијата „Имплементација на политиките во електронското здравство во Македонија“,на која автор е Стефан Чичевалиев од Здружението „6та Ѕвезда“ а ко-автор е Неда Милевска Костова од „Студиорум“, беше презентирана на конференцијата за е-Здравство, на која се дискутираше за прашањата и предизвиците од областа на политиките и менаџментот на здравствената заштита.

15.09.2014 Здравствени политики и менаџмент

Заедничка сесија на Студиорум, ЗМЈИЕ и СЗО Европа на 17. Европски форум за здравје Гаштајн

Европскиот форум за здравје Гаштајн е водечкиот настан за здравствени политики во Европската унија. Неговото 17-то издание ќе се одржи во почетокот на октомври, а меѓу најавените речиси 600 експерти ќе бидат и претставници на СЗО Европа, ЗМЈИЕ и Студиорум.

04.05.2014 НастаниЗдравствени политики и менаџмент

Одбележување на 5 мај – Европскиот ден за хигиена на рацете: СПАСЕТЕ ЖИВОТ, Чистете ги рацете

По повод Европскиот ден за хигиена на рацете: СПАСЕТЕ ЖИВОТ, Чистете ги рацете, востановен од страна на Светската здравствена организација во 2010 година во рамки на Првиот глобален предизвик за безбедност на пациентите „Чиста нега е безбедна нега“, на 5 мај (понеделник) со почеток во 13.00 часот во aмфитеатарот на Деканатот на Медицинскиот факултет–Скопје ќе […]

29.02.2008 Програма за човекови праваВести

Ромите во Македонија – преглед на ситуацијата и предизвиците во домувањето и здравствената заштита

Истражувачкиот тим на ЦРИС Студиорум, Неда Милевска – Костова и Ениса Еминова, во соработка со ХДЗР Месечина од Гостивар, одржаа прес конференција за промоција на извештајот за проценка „Ромската заедница во Република Македонија – преглед на ситуацијата и предизвиците во врска со домувањето и здравствената заштита“. Промоцијата се одржа на 29 февруари 2008 година во Холидеј Ин во Скопје.Page 1 of 11